Societatea românească încă tânjeşte după platforme, formate, proiecte care să susţină realist şi obiectiv nevoile celor care formează România de mâine. Alunecăm printre strategii goale de conţinut şi finalitate, deplângem soarta financiară a unei comunităţi care este plătitoare de taxe şi impozite, susţinem idei mărunte şi aşteptăm impact major. Ca să nu mai vorbim de spaţiul legislativ care încurcă şi mai mult.
Din păcate, acest dezechilibru între nevoi, aşteptări şi realizări duce la inhibarea pe termen mediu şi lung a iniţiativelor private. Orice demers privat trebuie să fie justificat de maldăre de documente, o birocraţie complet nejustificată câtă vreme, în final, nişte oameni beneficiază de sprijinul transparent şi necondiţionat în îndeplinirea unor obiective precum obţinerea unor burse de studiu sau de performanţă, participarea la concursuri sau masterclass sau chiar obiective precum salvarea de vieţi omeneşti! Desigur, trebuie să existe documentaţie care să poată fi accesată în orice moment de către autorităţile care doresc să verifice corectitudinea unui astfel de demers. Dar să nu încurce! Să nu trebuiască să foloseşti 80% din timp pe făcut documente!
Personal am fost mereu implicată în evenimente caritabile iniţiate de mine sau de alte persoane. Sunt ani de zile de când văd în organizarea acestui tip de eveniment doar persoane private, oameni de bună credinţă, de obicei…aceiaşi.
Astăzi este vorba despre un proiect pe care Revista InSociety îl va sprijini necondiţionat ca partener media, un eveniment care are ca scop continuarea asigurării unor burse de studii iniţiate în 2016 de către Asociaţia Blessing Hearts coordonată de medicul Ana Crudu, asociaţie care se identifică prin numeroasele evenimente caritabile de mare anvergură implementate de-a lungul timpului. Generozitate prin artă – vernisaj caritabil este numele evenimentului la care vă invităm să participaţi în ziua de 15 iunie 2018. Ne vom întâlni cu pictura, grafica, muzica, artele spectacolului în Hrubele Casei Pogor pentru a susţine Educaţia!
Evenimentul este în esenţă un nou început! O prietenie între autorii lucrărilor ce vor fi donate spre a fi licitate şi beneficiarii proiectului caritabil, o prietenie între organizatori şi gazdele evenimentului, o prietenie între organizatori şi partenerii proiectului, o prietenie între organizatori şi artiştii care vor susţine momentele artistice. Prietenie va fi cuvântul cheie, liantul între toţi participanţii la eveniment. Va fi un nou început şi pentru că pe 15 iunie va avea loc deschiderea oficială a expoziţiei cu vânzare care va continua pe termen lung, pe o perioadă nedeterminată, astfel că în Hrubele Casei Pogor veţi putea admira şi achiziţiona lucrările pe care pictori amatori sau profesionişti le dăruiesc pentru a susţine…Educaţia!
You must be logged in to post a comment.